Noslēgušies renovācijas darbi Daugavpils Universitātes mācību korpusā

Apollo
1 komentārs

No 2012.gada augusta līdz 2013.gada rudenim savus lielākos renovācijas darbus kopš uzcelšanas piedzīvoja Daugavpils Universitātes (DU) mācību korpuss Parādes ielā 1 un šī gada novembrī pēc renovācijas darbu pabeigšanas ir nodots ekspluatācijā, portālu «Apollo» informēja Vita Viļevko, projekta vadītāja palīdze.

Noslēgušies renovācijas darbi Daugavpils Universitātes mācību korpusā

Foto: R.Oliņš/Apollo

Mācību korpuss Parādes ielā 1 uzcelts 1989.gadā un pēc renovācijas darbiem tas ir piedzīvojis pārmaiņas, kas jaušamas gan ēkas iekšpusē, gan ēkas ārpusē. Veicot renovācijas darbus, ir nomainīti vecie koka konstrukcijas logi uz jauniem PVC konstrukcijas logiem,  nomainīta apkures sistēma, rekonstruēts siltummezgls, siltināts jumts un arī ēkā esošās lasītavas grīda. Universitātes Ziemas dārzā uzstādītas jaunas alumīnija un stikla pakešu jumta konstrukcijas, kas aprīkotas ar automātisku vēdināšanas sistēmu. Savukārt, lai būtu mazāks siltuma zudums ienākot ēkā, ir palielināts vējtveris, tādējādi nodrošinot pakāpenisku dubulto ieejas durvju kustību.

Renovācijas gaitā ir veikti darbi arī 50 auditorijās, kurās ir veikts kosmētiskais remonts,  nomainīta ektroinstalācija, uzbūvēts moderns datu tīkls, nomainītas siltuma un inženierkomunikāciju sistēmas, paplašinātas durvju ailes, lai telpās turpmāk varētu iekļūt cilvēki ar kustību traucējumiem. Lielākajās telpās, piemēram, vingrošanas zālē un plūsmu auditorijā ir uzstādītas pieplūdes – nosūces ventilācijas sistēmas, kas nodrošina nepieciešamo gaisa apmaiņu un komfortu. Tāpat modernas kondicionēšanas sistēmas ir ierīkotas arī datorklasēs. 

Kā paredzēts projektā, ēkas renovētās auditorijas ir pieejamas arī cilvēkiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem. Pirmajā stāvā ir izbūvēts pacēlājs, kas nodrošina piekļuvi universitātes lasītavai un bibliotēkai, kā arī foajē otrajam līmenim. Renovētajās auditorijās, lasītavā un bibliotēkā bez minētās durvju aiļu paplašināšanas ir ieklāts arī trokšņu līmeni mazinošs akustiskais linolejs, lai pielāgotu telpas personām, kuras izmanto dzirdes aparātus, ir uzstādīti jauni auditoriju numuri, kas dublēti ar Braila rakstu utt.

Renovācijas gaitā ir veikta dažu telpu pārplānošana, piemēram, pirmā stāva foajē ir ierīkota mājīga bērnu istaba, kurā jaunie vecāki, kas studē DU, varēs veikt gan mazuļu pārtīšanu un barošanu, gan arī uz lekciju laiku varēs atstāt bērnus pieskatīšanai rotaļistabā. Virs universitātes mācību korpusa jumta ir parādījies arī balts kupols – observatorija, kurā tiks izvietots teleskops zinātnisko pētījumu veikšanai astronomijā.

Kā atzīst universitātes darbinieki un studējošie: «Pēc veiktajiem renovācijas darbiem universitātes korpuss ir kļuvis ne tikai estētiski pievilcīgāks un modernāks, bet arī siltāks un mājīgāks».

DU Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Mācību korpusa Parādes ielā 1 renovācijas darbi tika realizēti ERAF projekta «Daugavpils Universitātes studiju programmu kvalitātes uzlabošana un vides pieejamības nodrošināšana» ietvaros. Projekta kopējās izmaksas ir 16,7 miljoni latu, no tiem ERAF finansējums - 14,2 miljoni latu, valsts budžeta finansējums - 1,19 miljoni latu un DU līdzfinansējums - 1,31 miljons latu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Horoskopi

Vairāk
25

2017. gada 25. septembris

Vārda dienas

Rauls, RodrigoRaulis, Sulamite, Sulamīte, Svanhilda, Rasmis

Valūtu kursi

25.09.2017

Dienas skaistuma deva

Vairāk

Mēneša lasītākie raksti

Ienākt apollo.lv