Olas Benedikta gaumē ar holandiešu mērci

Apollo
7 komentāri

Nepieciešams:

Olas Benedikta gaumē ar holandiešu mērci

Foto: ultrakml, CC BY-SA 2.0

  • 3 olu dzeltenumi
  • 4 olas
  • 250 grami sviesta
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 4 šķēles tostermaizes
  • sauja spinātu
  • šķiņķis (pēc vēlēšanās)
  • etiķis
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Holandes mērce: 

Lielā bļodā kopā sakuļ trīs olu dzeltenumus.

Uz lēnas uguns izkausē sviestu un, maisot olas, pievieno to mērcei. Pievieno sāli, piparus un citrona sulu. Visu kopā kārtīgi samaisa līdz masa kļūs viendabīga.

Benedikta olas:

Katlā liek vārīties ūdeni, pievieno tam dažus pilienus etiķa un sāli. Pa vienai lēnām ūdeni ieslidina sasistas olas, tā, lai nosēžoties tās atrastos viena otrai blakus, nevis pa virsu. Vāra apmēram trīs minūtes.

Apgrauzdē maizīti un uzkarsē šķiņķi. Kopā ar spinātiem pasniedz visu viens otram virsū. Mērci pārlej visam pāri.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

18.10.2017
Ienākt apollo.lv