Pasaulē samazinās čūsku skaits

Apollo
0 komentāru

Biologi ir nonākuši pie secinājuma, ka pasaulē samazinās čūsku skaits. Zinātnieki ir izpētījuši 17 čūsku sugas un atklājuši, ka daļā no tām sugas īpatņu skaits ir strauji samazinājies, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pasaulē samazinās čūsku skaits

Foto: Scanpix/AP

Pagaidām biologiem nav konkrēti izdevies noskaidrot, kāpēc dažas sugas izzudušas ap 1998. gadu.

Biologi šādu faktu dēvē par satraucošu, taču norāda, ka vēl nepieciešams noskaidrot, kādi tam ir iemesli.

Projekta vadītājs Kriss Rīdings skaidro, ka šādi dati tiek analizēti pirmo reizi un noskaidrots, ka atsevišķās pasaules daļās sugas izzūd diezgan īsā laika posmā. Piemēram, no 17 čūsku sugām astoņās reptiļu skaits ir samazinājies diezgan ievērojami – dažās pat vairāk par 90%, bet tikai vienā sugā novērots skita pieaugums.

Biologi atklājuši, ka izzūd tādas sugas kā odze, Gabonas odze, Rietumāfrikas degunradžodze, gludenā čūska un karaliskais pitons.

Čūsku sugas pat izzūd dabas rezervātu teritorijās.

Biologi pieļauj, ka čūsku izzušana, kas īpaši novērota sākot ar 1998. gadu, varētu būt saistīta ar dabas fenomenu El Ninjo un klimata izmaiņām.

Ziņo redaktoram par kļūdu!



Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Laika ziņas

Vairāk

Valūtu kursi

22.10.2017
Ienākt apollo.lv