Pēdējo 30 gadu laikā olas kļuvušas vērtīgākas

Apollo
34 komentāri

Pēdējo trīsdesmit gadu laikā olas kļuvušas vērtīgākas, raksta ārzemju mediji.

Pēdējo 30 gadu laikā olas kļuvušas vērtīgākas

Foto: Apollo

Olās ir vairāk vitamīnu un minerālvielu, mazāk tauku un kaloriju, nekā tas bija pirms trīsdesmit gadiem. To ietekmē barība, ko dod vistām.

Eksperti saka, ka olu dzeltenumu izmēri nav mainījušies, bet baltumi kļuvuši lielāki. Ola arī vizuāli izskatās lielāka. Lielbritānijas veselības ministrija izpētījusi, ka olās ir par 70% vairāk D vitamīna un divas reizes vairā selēna.

Tauku daudzums olās samazinājies par 20%, kaloriju daudzums samazinājies par 13%, holesterīna daudzums par 10%. Tagad olas uzturvērtība vidēji ir 66 kilokalorijas. Kādreiz bija 91 kilokalorija.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

Receptes

Vairāk

eKlase

01

2015. gada 1. februāris

Vārda dienas

Brigita, Indars, Indra, IndrisBirgita, Briāna, Bridžita, Brita, Inda

Laika ziņas

Vairāk
Apmācies, neliels sniegs
Rīga pašreiz 0 ℃
Apmācies, neliels sniegs

Vējš: 5 m/s

Saule lec: 08:22
Saule riet: 16:52
Dienas ilgums: 8:30

Valūtu kursi

01.02.2015
Ienākt apollo.lv