Pieneņu vīns

Apollo
11 komentāri

Nepieciešams:

Pieneņu vīns

Foto: AFP/Scanpix

cukurs
pieneņu ziedlapas
vīna raugs
citronskābe
citroni
rabarberi

Pagatavošana:

Saulainā dienā salasa pieneņu ziedus. Zieda zaļo daļu nedrīkst izmantot, to nogriež ar šķērēm vai dzeltenās ziedlapas izrauj ar pirkstiem. 25 - 30 l balonam nepieciešams spainis ar ziedlapām.

Uzvāra cukura sīrupu (250g uz litru ūdens). Ja vēlaties piepildīt 30 l balonu, sākumā izvāriet 5 - 6 l sīrupa. Sīrupam pieliek citronskābi, lai iznāk stipri skābena garša. Citronskābes vietā var izmantot rabarberu vai citronu sulu.

Karstu, bet ne vārošu sīrupu uzlej ziedlapām, pēc diennakts nolej šķidrumu un atkal pagatavo jaunu sīrupu un uzlej vēlreiz ziedlapām. Izmantojiet stikla trauku, sīrups saskarē ar metālu mainīs krāsu.

Balonā ielej abus sīrupus, pieliek vīna raugu, pagatavo vēl sīrupu, lai balons būtu pilns.

Vīnu raudzē 2 mēnešus, tad nolej, nosēdumus izlej, sapilda atpakaļ balonā. Ja nepieciešams, pieliek cukuru. Vīnu atstāj uz mēnesi, tad pilda pudelēs. Notur divus gadus.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.11.2017
Ienākt apollo.lv