Piktais vācu tītars bangladešiešu gaumē Attēlu galerija

Apollo
26 komentāri

Portāla lasītājs Beerdrinkers «Apollo» iesūtījis savu recepti, pēc autora lūguma esam saglabājuši viņa rakstības stilu.

Ievadam-par Bangladešu.

Ko viņi ēd...ēd vistu,ēd zivis,neēd cūciņu un gotiņu...

Agrāk Indija,Pakistāna un Bangladeša bija britu kolonija,viena zeme...kā Igaunija un Latvija-Livonija.

Indijā reliģija ir hinduisms,viņi neēd gotiņu (svēts lopiņš esot),Bangladešā muslims,nevar ēst cūciņ,netīrs lopiņš...

Un,tā kā tās tautas pārsimts gadus dzīvoja kopā,aiz tolerances vienai pret otru atteicās no tās gaļiņas...lai kašķu mazāk būtu...

Bet garšvielas gan tur izmanto bagātīgi.

Man bija tas gods Londonā pāris mēnešus dzīvot vienā mājā kopā ar bangladešiešiem,9 puikas un 3 meitenes,studenti,jauni cilvēki,strādāja un mācījās.

Draugi.Kad man ar darbiem gāja nelabi,viņi to sajuta (ne,ne,es nekad nesūdzējos),viņi paši to sajuta-un vakaros meitēns (ne visās muslima valstīs ir matriarhāts,bet Bangladešā gan-sieviete ir galvenā...muslims atšķiras) manā istabā ienāca un teica-come,mr.beerdrinker (ilgi klārēju,lūdzu,bez mr.,vnk beerdrinkers...viņi to nevarot,man balta ādas krāsa esot...sava veida rasisms.OK,teicu-es arī jūs tā pat uzrunāšu-mr.Adnan,mr.Shakil un mem,Farzana Sultana) ,nāc ar mums kopā papusdienot...

Garšīgi ir viņu ēdieni....paēdām (jā-viņi neizmanto karotes un dakšas...ar pirkstiem būs ēst,man problēmu nebija),galvenā meitene jautāja-mr.beerdrinker,kā garšoja? Teicu lielo paldies,ļoti garšoja,bet bišk nikns...tiešām bija nikns,es sajutos,kā ugunsspļāvējs pūķis :)

Viņi smieties sāka,meitene teica-mēs priekš tevis gatavojām,nogalināt tevi negribējām-tādēļ garšvielas likām 2x mazāk,kā parasti pienāktos :) es viņu labo gribu novērtēju :)))

Un,Deutschlandē dzīvojot,sagribējās kaut ko no bangladešiešu receptēm...

Konkrēti-vistiņu Bangladešas variantā...nepatīk man «fast food»,man ir sava virtuve,savi virtuves štrumi un savas rokas normāla mājas ēdiena pagatavošanai.

Pirmo mārketā ieraudzīju vistiņas fileju-1 kg. tas labi ir. Tālāk paprika,garšvielas,viss pārējais...un priecīgs maucu mājās pie plīts...

Un atverot «vistiņas» fileju,uz galda izgāzās gaļas blāķis-viena kilogramīga fileja...

sapratu-dabā nepastāv gigantiskas vistas...

un sāku domāt-was ist das?

Strauss?

Bišk par mazu priekš strausa...

piepūlēju savu atmiņu bioloģijas zināšanās...kuram putnam viena fileja var svērt vairāk par kilogramu.

Kondors?

ne,ne,tā noteikti ir aizsargājama suga,friči ir likumpaklausīgi,nešauj kondorus,arī ērgļus droš ka ne...

Uz iepakojuma rakstīts-Puten...to es sapratu-putns,tas pats vogel,bet,kāds putns?

Zvans draugam,vācietim un jautājums-was ist puten in english,translate me,bitte? nemācēja viņš iztulkot,nomurmināja kaut ko tā putna mēlē...

Padomāju,moš zoss...arī laba,nāc tik pannā...pēc vistām uz bodi vairs neskriešu.

vēlāk,gatavojot,sapratu-tā ir tītara fileja :)

Tātad recepte-piktais vācu tītars bangladešiešu gaumē

(sanāca jau labs,bet jums iesaku-labāk tomēr Latvijas vistiņas,Bauskas vai Ķekavas,filejas-noteikti ātrāk ēdiens taps)

Vajadzīgs.

  1. kilograms tītara filejas,var būt pīle vai zoss,labāk vištele.
  2. ananass...es ņēmu ananasus bundžā ...ja ja,konservanti,bet,domāju-manī tie konservanti ir uzkrājušies daudz vairāk,kā ananasu bundžā.Kādreiz ar svaigo  fruktu pamēģināšu.
  3. 3 ķiploki.
  4. puskilo sīpolu.
  5. Paprika-daudz,es kādus piecus lielus ņēmu.
  6. Burkāni-3 vidēji.
  7. Tomāti-chopped tomatoes,vai samīcīti tomāti,nu-saspiesti,lai? vai konservēti(mizoti) tomāti-tā vai tā gatavojot izjuks... var jau svaigus ar-bet miziņa gan ir jānovelk-un tas ir lieks čakars...var arī tomātu pastu,bet-tā vairs nav Bangladeša.
  8. Garšvielas. Mellie graudu pipari,karijs-koriandrs,kurkuma,kumīns,ingvers,krustnagliņas.Čili pipari-es ņēmu meksikāņu čili pulveri,bet labāk jau 3,4 svaigus čili piparus.ja,sāls arī.Laurlapu neliku,vajadzēja,bet man nebija...jūs piemauciet gan to laurlap.

Gatavošana.

1.Sākumā sagriežu tā putna fileju-kubiciņos,kā pavāri teiktu...un pannā 5 min cepties-tā,lai apcepās,lai jēla vairs nebūtu. Un katlā sautēt(vāks virsū) uz mazas liesmas. .ūdens ar jāpielej-domāju litrs ,vairāk gan ne.Iekšā mellos graudu piparus,laurllapu(kuru pēc min.20 ir jāizņem).Vistiņa sautēsies 20 min,mans tītars to darīja vairāk,kā 1 stundu.

2. Kamēr putns šmorējas,griežam burkānus-un uz pannas apcepties.

3. Notīram un sagriežam papriku-un uz pannas,bišk apcept.

4. Apcepam sagrieztus sīpolus.

5. Ņemam provi no putna (putnam ir jābūt mīkstam!),ja ir puslīdzmīksts-labs,pirmie grāpī iet burkāni.Pēc 5 min-apceptā paprika,sīpoli,ķiploki.Un garšvielas (liela tējkarote chili pulvera,ēdamkarote karija).Provējam sāls daudzumu,turpinām sutināt.

6. Pēc 5 min garšojam! Ja pēc garšas liekas,viss labi-putns mīksts,sāls pietiek,garšvielas ar,burkāni ok. Maucam klāt to tomātu bundžu un (iepriekš gabalos sagrieztus) konservētos ananasus-ar daļu no ananasu sīrupa.

Viss! Katlam vāks virsū,5 min viss uz mazas uguns vēl sutinās,uz mirkli uzmaucam lielu flammi,un-uguni nost.

Katlu neaiztikt vismaz 30 min,vāku,protams nost neņemt! Lai tas ēdiens saēdas.

Un-bļodās iekšā,lielo karoti rokā un bon appetite:) guten appetit!

Lai lab.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv