Pildītas karpas

Apollo
11 komentāri

Nepieciešams:

Pildītas karpas

Foto: onemorebiteblog, CC BY-NC-ND 2.0

2 karpas
1 glāze piena
100g cietas baltmaizes
200g zivju filejas
1 ola
sāls
pipari
muskatrieksts
100g sviesta
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes skāba krējuma
1 glāze degvīna
500 ml baltvīna
4 sīpoli
4 piparu graudiņi
1 citrons
pētersīļu zaļumi

Pagatavošana:

Notīrītām karpām nogriež galvu, zivis rūpīgi iztīra, labi nomazgā.

Baltmaizi pārlej ar pienu. Fileju samaļ kopā ar nospiestu izmērcēto baltmaizi, masai pievieno olu, garšvielas, olu dzeltenumus, krējumu, degvīnu un labi sakuļ. Ar šo masu pilda karpas, tās liek ugunsdrošā stikla veidnē, pārlej ar karstu vīnu, pievieno notīrītus, pārgrieztus sīpolus, piparus, veidni pārklāj ar folijas papīru un ievieto cepeškrāsnī, sautē apmēram 50 minūtes. Pasniedzot noņem papīru, zivis rotā ar citrona šķēlēm, pētersīļu zaļumiem. Piedevām - vārīti kartupeļi, kausēts sviests, zaļie zirnīši.
 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv