Pīrāgs ar lasi

Apollo
30 komentāri

Vienkārši un ātri!

Pīrāgs ar lasi

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • Lasis – 200 g
  • Kārtainā mīkla – 500 g
  • Rīsi – pusglāze
  • Olas – 2 gab.
  • Sviests – 20 g
  • Loki – 1 buntīte
  • Sāls – pēc garšas
  • Saulespuķu eļļa – 1 ēdamk.

Pagatavošana:

Rīsus izvāriet sālsūdenī, olas novāriet cietas.

Smalki sakapājiet lokus, lasi attīriet no ādas, izņemiet asakas un sagrieziet plānās šķēlītēs.

Cepamo trauku izklājiet ar cepampapīru un ieziediet ar sviestu.

Mīklu sadaliet divās daļās un izrullējiet. Ar vienu slāni izklājiet cepamtrauku, veidojot maliņas.

Lieciet iekšā pildījumu šādā secībā – rīsus, lokus un sakapātas olas, pāri pārkaisiet sāli.

Pēc tam pāri klājiet laša šķēlītes, kurām pāri lieciet otro mīklas kārtu, aiztaisot ciet maliņas. Virspusi ieziediet ar eļļu, vairākās vietās caurduriet mīklu ar dakšiņu.

Lieciet pīrāgu iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī un cepiet 40 minūtes 180 grādos. Pēc izņemšanas no krāsns nolieciet to 10 minūtes «atpūsties».

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

24.03.2017
Ienākt apollo.lv