Provansas ēdiens «Ratatouille»

Apollo
0 komentāru

Šo Provansas ēdienu (ieteicams — aukstu) pasniedz kā uzkodu, salātus vai pīrāga pildījumu.

Provansas ēdiens «Ratatouille»

Foto: Apollo

Nepieciešams:

2 lieli baklažāni
1/2 glāzes olīveļļas
2 sīpoli
2 ķiploka daiviņas
2 zaļās paprikas
5 tomāti
5 cukini (nelieli)
garšaugi (pētersīļi, baziliks, raudene, majorāns)
2–3 ēdamkarotes citrona sulas vai etiķa
sāls
pipari

Pagatavošana:

Baklažānus sagriež, pārkaisa ar sāli un atstāj atsuloties caurdurī. Lielā katlā uzsilda olīveļļu. Apcep lielās šķēlēs sagrieztus sīpolus un iemaisa sakapātas ķiploku daiviņas. Pievieno nospiestus baklažānus un plānās sloksnītēs sagrieztu papriku (bez sēklām). Maisot silda uz lēnas uguns. Kad paprika sāk mainīt krāsu, pieliek nomizotus un kubiņos sagrieztus tomātus un biezās šķēlēs sagrieztus cukini. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Turpina sutināt zem vāka uz pavisam nelielas liesmas 30–45 minūtes. Iemaisa daudz smalki sakapātu garšaugu un pasutina vēl dažas minūtes. Pievieno citrona sulu vai etiķi.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

17.08.2017
Ienākt apollo.lv