Rabarberu sorbets

Apollo
15 komentāri

Nepieciešams:

Rabarberu sorbets

Foto: Gatis Poikāns

1 kg rabarberu
4 olu baltumi
300 g cukura
0.5l kvasa
2 tējk. medus
laima sula

Pagatavošana: 

Rabarberus nomizo un sagriež, pārlej ar verdošu ūdeni, nokāš un sablenderē ar 150 g cukura. Atsevišķā traukā stingrās putās saputo olu baltumus ar otru pusi cukura. Putas sajauc ar rabarberu masu. Visu pilda nelielos trauciņos un liek saldētavā. Pēc 30 minūtēm masu nedaudz apmaisa un liek atpakaļ vēl uz 1 stundu. Mērce: kvasu vāra uz lēnas uguns 1 stundu, pievieno medu un vāra vēl gandrīz tikpat ilgi. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno laima sulu pēc garšas.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.11.2017
Ienākt apollo.lv