Receptes zemeņu atslodzes dienām

Apollo
0 komentāru

Hjūstonas dietologu izstrādātā zemeņu diēta ļauj nepilnas nedēļās laikā atbrīvoties no 2,5 kg svara, nekaitējot veselībai un nemokot sevi ar izsalkuma sajūtu, jo izveidotais ēšanas režīms paredz piecas ēdienreizes, kuru laikā organisms uzņem 1150–1200 kilokalorijas.

Piedāvājam zemeņu diētas divām dienām, kas palīdzēs dažādot arī ikdienas ēdienkarti. Visi receptēs minētie piena produkti ir ar samazinātu tauku daudzumu. Iekavās norādīta katra ēdiena enerģētiskā vērtība.

Pirmā diena

Brokastis. Zemeņu maize

150 g zemeņu sagriež. Divus gabaliņus graudu maizes pārziež ar 50 g biezpiena, uz kura kārto zemenes. (200 kcal)

Pirmā uzkoda. Eksotiskais kokteilis

150 g zemeņu sakuļ blenderī. Pievieno 50 g jogurta un 100 ml ananasu sulas. (130 kcal)

Pusdienas. Pankūciņas ar zemenēm

100 ml vājpiena, 1 tējk. medus, 1 ola, 50 g miltu, šķipsniņa sāls, 200 g zemeņu, 1/2 ēdamk. citrona sulas, 50 g ābolu biezeņa, 10 ml ābolu sulas.

Pienu sajauc ar medu un olu. Pakāpeniski pieliek miltus, kuriem pievienota sāls. Mīklu novieto istabas temperatūrā uz 30 minūtēm. Zemenes sagriež un apslaka ar citrona sulu. Uz pannas ar nepiedegošo virsmu izcep divas plānās pankūciņas. Ābolu biezeni nedaudz uzsilda, pievieno ābolu sulu un zemenes. Masu ziež uz pankūkām un satin tās. (450 kcal)

Otrā uzkoda. Paniņas ar zemenēm

150 g zemeņu sakuļ blenderī, sajauc ar 150 ml paniņu un tējkaroti medus. (120 kcal)

Vakariņas. Salāti ar zemenēm

200 g galviņsalātu, 1/2 paprikas, 1 tomāts, 100 g zemeņu, 30 g vājpiena jogurta, 2 ēdamkarotes vājpiena biezpiena, 15 g citronu sulas, šķipsniņa sāls, 4 grauzdiņi.

Salātus notīra, noskalo, sasmalcina. Paprikai izņem sēklas un sagriež salmiņos, tomātu sagriež ripiņās. Jogurtu sajauc ar biezpienu, citronu un ēdamkaroti ūdens. Ar iegūto mērci pārlej dārzeņus, pievieno sāli, piparus un rūpīgi samaisa. Pasniedz ar grauzdiņiem. (260 kcal)

Otrā diena

Brokastis. Musli ar zemenēm

150 g zemeņu sagriež, pusi ogu sakuļ blenderī kopā ar 50 ml piena sūkalu, ēdamkaroti koncentrētas ābolu sulas un 100 g biezpiena. Nomizo pusi banāna, sagriež ripiņās, sajauc ar biezpiena un zemeņu masu un divām ēdamkarotēm auzu pārslu. Rotā ar sagrieztajām ogām. (310 kcal)

Pirmā uzkoda. Zemeņu kefīrs

150 g zemeņu, 150 g kefīra un tējkaroti medus sakuļ blenderī. (140 kcal)

Pusdienas. Melone ar zemenēm

250 g melones, 150 g zemeņu, plāna šķēlīte šķiņķa, zariņš svaigu piparmētru.

Melones mīkstumu sagriež nelielos kubiņos. Zemenes sagriež uz pusēm. Augļus kārto šķīvī un pārklāj ar uz pusēm sagrieztu šķiņķa šķēlīti. Pārkaisa ar rupji sagrieztām piparmētru lapiņām. (240 kcal)

Otrā uzkoda. Zemeņu un apelsīnu biezenis

No 150 g zemeņu un 150 ml apelsīnu sulas pagatavo biezeni, kam pievieno tējkaroti medus. (140 kcal)

Vakariņas.

Dārzeņu asorti ar asu zemeņu mērci

150 g kartupeļu, 100 burkānu, 100 g ziedkāpostu, 2 ēdamk. miltu, ēdamk. sviesta, 100 g zemeņu, 80 ml vājpiena, sāls, pipari, viens grauzdiņš.

Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež sīkos kubiņos, ziedkāpostus sadala ziedkopās. Kartupeļus un burkānus liek ar sviestu ieziestā pannā, pievieno nedaudz ūdens un sautē zem vāka 10 minūtes, pievieno ziedkāpostus un turpina sautēt 3–5 minūtes. Zemenes sagriež plānās šķēlītēs. 1/2 tējkarotes sviesta izkausē nelielā traukā, apcep tajā miltus, pievieno pienu, zemenes un garšvielas. Dārzeņus kārto šķīvī un pārlej ar mērci. Pasniedz ar grauzdiņu. (360 kcal)

Receptes zemeņu atslodzes dienām

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

18.10.2017
Ienākt apollo.lv