Rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu

Apollo
6 komentāri

Ieteikumi cukura diabēta slimnieka svētku galdam. Jautājumu un atbilžu portāls www.MSDpacientiem.lv un uztura speciāliste Liene Sondore cer, ka cukura diabēta pacientiem šīs Ziemassvētku galda receptes noderēs un vēl, lai Ziemassvētku galds šogad ikvienam izdodas īpaši gards, protams, ievērojot veselīgas ēšanas paradumus!

Rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu

Foto: Publicitātes foto

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Biskvītam

  • 5 olas
  • 8 ēdamkarotes ar kaudzi «Lāču» rupjmaizes rīvmaizes
  • 5 ēdamkarotes brūnā cukura
  • o,5 tējkarotes malta kardamona
  • o,5 tējkarotes malta ingvera
  • o,5 tējkarotes malta kanēļa

Pildījumam

  • 4 skābeni āboli
  • 750 g Maskarpones siera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 150 g brūkleņu ievārījuma

Dekoram

  • 2 ēdamkarotes rupjmaizes rīvmaizes
  • Cepamais papīrs, nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai, apaļā kūkas veidne cepšanai

Vienā porcijā - 311 kcal; Olbaltumvielas – 8,40; Tauki - 18,64; Ogļhidrāti – 26,9.

Pagatavošana:

  1. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus uz brīdi liek vēsumā. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un puto, kamēr masa dubultojas un kļūst gaiši dzeltena.
  2. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Pievieno dzeltenumu masai, un ar mīklas lāpstiņu abas masas sacilā kopā, kamēr mīkla ir viendabīga.
  3. Rīvmaizei pievieno garšvielas un samaisa. Pa ēdamkarotei pievieno rīvmaizi, un ar putojamo slotiņu, viegli apmaisot, visu sacilā kopā.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 ° C. Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Veidnē lej mīklu un cep biskvītu ~ 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Ja kociņš paliek sauss – biskvīts ir gatavs.
  5. Biskvītu izņem no krāsns, atdzesē. Atdzisušu biskvītu ar diegu vai asu garu nazi sadala divās vienādās ripās.
  6. Pagatavo krēmu. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā, pievieno cukuru, kanēli un uz lēnas liesmas sautē, kamēr āboli mīksti. Tie var palikt gabaliņos, ne līdz galam izšķīduši. Kad ābolu masa pilnībā atdzisusi, to saputo viendabīgā krēmā kopā ar svaigo sieru.
  7. Gatavo kūku - vienu biskvīta ripu vispirms apziež ar ievārījumu. Tad klāj virsū ~ pusi krēma. Virsū liek otru ripu, un ar atlikušo krēmu apziež malas un dekorē kūkas virspusi. Gatavu apkaisa ar rīvmaizi.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv