Sāļais pīrāgs ar tomātiem un kūpinātu šķiņķi

Apollo
22 komentāri

Nepieciešams:

Sāļais pīrāgs ar tomātiem un kūpinātu šķiņķi

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 250 grami kūpināta šķiņķa
  • 3 sīpoli
  • 250 grami kārtainās mīklas
  • 1 ēdamkarote franču sinepju
  • 200 grami mocarellas siera
  • 3 tomāti
  • 1 liela ola
  • 200 ml saldā krējuma
  • sāls, pipari
  • eļļa

Pagatavošana: 

Cepeškrāsni liek sildīties uz 220 grādiem.

Rūpīgi izrullē mīklu tā, lai tā būtu nedaudz lielāka par cepamā trauka lielumu. Ietauko cepamu trauku un liek iekšā mīklu tā, lai maliņas būtu uz augšu.

Uz pannas ber gabaliņos sagrieztu šķiņķi un sagrieztus sīpolus. Sautē.

Pīrāga mīklu ieziež ar sinepēm. Pārkaisa pāri 100 gramus gabaliņos sagrieztu mocarellas sieru. Liek virsū sīpolus un šķiņķi, bet pa virsu kārto gabaliņos sagrieztus tomātus.

Traukā sakuļ olu un saldo krējumu, lej virsū tomātiem. Pārkaisa sāli un piparus, bet pašā augšā kārto atlikušo mocarellas sieru.

Cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes vai līdz brīdim, kad pīrāgs sāk palikt gaiši brūns.

Atdzesē 20 minūtes, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.10.2017
Ienākt apollo.lv