Sātīga harčo zupa gavēņa laikam

Apollo
22 komentāri

Sildoša, sātīga un veģetāra harčo zupa no dabīgām sastāvdaļām būs ideāls ēdiens aukstajam pirmsziemassvētku gavēņa laikam!

Sātīga harčo zupa gavēņa laikam

Foto: Eryl Shields, CC BY-NC 2.0

Nepieciešams:

  • 30 g svaigu zaļumu (pētersīļi, kinza, baziliks)
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 tējkarote sarkanās adžikas
  • 3 g kajēnas piparu
  • 400 g tomātu
  • Šķipsniņa «Hmeļi-suneļi» garšvielas
  • 2 litri filtrēta ūdens
  • 100 g vārītu sarkano vai savvaļas rīsu
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Ūdenī ieliek zaļumus, kad sāk vārīties, tad turpina vārīt uz mazas uguns vēl 20 minūtes. Pēc tam nokāš un atstāj, lai buljons zem vāka «sildās».

Sagriež sīpolus kubiciņos, apcep eļļā, pievieno sarkano adžiku, kajēnas piparus, sagrieztus tomātus un «Hmeļi-suneļi» garšvielu. Sautē septiņas minūtes.

Uzliek buljonu uz uguns, pievieno rīsus un vāra 10-15 minūtes, pēc tam pievieno apcepto sīpolu un tomātu masu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, pārkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.07.2017
Ienākt apollo.lv