Siera kūka ar brūklenēm

Apollo
11 komentāri

Šī bezglutēna tarte būs rudenīga garšu kārpiņu lutināšana ikvienam, un arī šo desertu ieteicams baudīt kopā ar «Veuve Doussot Demi Sec» šampanieti, iesaka «Rimi» gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis, kā arī vīnzinis Mārcis Mitrevics.

Siera kūka ar brūklenēm

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 200 g mandeļu miltu
  • 120 g pūdercukura
  • 1 ola
  • 60 g sviesta

Siera krēmam:

  • 300 g krēmsiera
  • 2 olas
  • 170 g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 250 g brūkleņu

Pagatavošana:

Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā.

Saputo krēmsieru ar olu, cukuru un sāli. Lej siera masu formā un cepeškrāsns apakšā 50 minūtes cep 170 grādos.

Pilnībā atdzesē un pasniedz, pārkaisot kūku ar svaigām brūklenēm. 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

12.12.2017
Ienākt apollo.lv