Siera kūka ar jāņogām

Apollo
0 komentāru

Sastavdaļas:
800g - 1kg siera Philadelphia (bez garšas)
300g cepumu Selga (parastie)
100g sviesta 
3 ēdamkarotes cukura
1 bundža kondensētā piena ar cukuru
2 olas
20-30g želatīna (ja kūku necep)
Jāņogas vai citas ogas pēc izvēles

Siera kūka ar jāņogām

Foto: Elīna Zeibote

Pagatavošana:

Cepumus saberž sīkos gabaliņos (pavisam miltus taisīt nevajag!)
Saberztos cepumus sajauc kopā ar sviestu un cukuru, sanāk līdzīgi kā drumstalas.

Tortes formā liek cepumu/sviesta/cukura masu un kārtīgi piespiež. Formu ar sviestu smērēt nav nepieciešamība.

Pēc tam pagatavo siera masu: bļodā liek 4-5 paciņas Filadelfijas siera, kondensēto pienu (visu bundžu), olas. Ar mikseri visu kārtīgi sajauc. Ja nevēlaties kūku cept, tad želatīnu uzbriedina, izkausē un atdzesētu piejauc klāt masai. Ja kūku cep, tad želatīns nav nepieciešams.

Gatavo siera masu lej virsū cepumiem. Ja kūku cepat cepeškrāsnī, tad jāliek cepties 180-200 grādos 30-40 minūtes. Pirmās 15 minūtes cepeškrāsni nedrīkst vērt vaļā. Kad kūka gatava, tad dekorē ar jāņogām un pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Ja kūku necepsiet, tad tā ir jaliek ledusskapī, lai sastingst, pēc 15 minutēm liek virsū jāņogas un atstāj vēl uz 2 stundām.

Lai labi garšo! :)

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.08.2017
Ienākt apollo.lv