Siera suflē

Apollo
11 komentāri

Nepieciešams:

Siera suflē

Foto: Kevin H., CC BY-NC-ND 2.0

4 olas
0,5 tējkarotes citronu sulas
250 ml piena
100g cietā siera
2 ēdamkarotes miltu
muskatrieksts
sāls
2 tējkarotes Dižonas sinepju
2 ēdamkarotes mīksta sviesta
4 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana:

Saputo olu dzeltenumus ar sāli, sinepēm un muskatriekstu, pieliek miltus. Šajā maisījumā lēnā strūklā ielej uzvārītu pienu, ar putu slotiņu nemitīgi maisot. Tad maisījumu liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Mērci noņem no uguns, karstā iemaisa rīvētu sieru, ļauj atdzist.

Šim daudzumam nepieciešami četri porciju trauciņi. Tos iesmērē ar sviestu un katrā ieber karoti rīvmaizes, trauciņu groza, lai rīvmaize vienmērīgi nosegtu visu trauku.

Olbaltumus saputo stingrās putās kopā ar citronu sulu un sāls šķipsniņu. Olbaltumus pa daļām iecilā siera mērcē. Masu liek trauciņos, piepildot tos līdz malām.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem iepriekš, kad krāsnī ieliek suflē trauciņus, temperatūru samazina līdz 180 grādiem. Cep apmēram 20 minūtes, neatverot krāsns durtiņas, suflē palielināsies apjomā, kad tas gatavs, pasniedz uzreiz.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

24.09.2017
Ienākt apollo.lv