Sildošā ķirbju zupa ar garnelēm

Apollo
0 komentāru

Mūsu dižie pavārmākslas TV guru visi kā viens skandina, ka jāgatavo un jāēd tas, kas ir sezonā. Kas tagad ir sezonā? Paskatos uz skapjaugšu, kur gozējas dzeltena dižoga no māmiņas dārza - ķirbis. Tas tagad būs sezonā!

FotoosVanRobin

FotoosVanRobin

Foto: CC Licence

Sastāvdaļas:

600 g ķirbja
1 neliels kālis
1 puravs
1 sīpols
2 ēdamkarotes augu eļļas
700 ml dārzeņu buljona
150 g garneļu bez čaulām
1 čilli pipars
125 g saldā krējuma
sāls
malti melnie pipari
muskatrieksts
kurkuma
sīpolloki rotāšanai

Gatavošana:

Ķirbja mīkstumu un kāli sagriež kubiņos, sīpolu nomizo un sīki sagriež, puravu arī. Katliņā uzkarsē ēdamkaroti augu eļļas, apcep sīpolus, puravu un čilli, pievieno ķirbjus un kāli, viegli apcep. Pievieno buljonu un zem vāka vāra apmēram 20 minūtes.

Garneles noskalo un nosusina. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un apcep garneles.
Vārītos dārzeņus kopā ar buljonu pilda blenderī un sastrādā biezenī. Biezeni lej atpakaļ katliņā, pievieno saldo krējumu un uzvāra, pievieno sāli, piparus, krietnu šķipsnu muskatrieksta un pustējkaroti kurkumas. Zupu lej šķīvjos, virsū liek garneles un rotā ar sīki sakapātiem sīpollokiem.

Ķirbis kā liela dzeltena saule sasilda punci, bet čillītis ļauj sajust, ka arī saltā ziemas vakarā esi dzīvs, pavisam dzīvs!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.10.2017
Ienākt apollo.lv