Siltas un kraukšķīgas maizītes ar ķiploku sviestu

Apollo
8 komentāri

Garda un kraukšķīga uzkoda visai ģimenei.

Siltas un kraukšķīgas maizītes ar ķiploku sviestu

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams: 

  • 120 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 tējkarotes olīveļlas
  • 120 grami svaigas pētersīļu lapas
  • 3 bagetes

Pagatavošana:

Sviestu, ķiplokus, olīveļļu un pētersīļus ievieto mazā trauciņā. Pievieno sāli un piparus. Sajauc visu kopā.

Ar nazi iegriez bagetē apmēram astoņas «kabatiņas» (atkarībā no bagetes lieluma) ik pēc trīs centimetriem tā, lai to nepārgrieztu un pa vidu varētu ievietot sviesta maisījumu. Kad tas iesmērēts maizē, katru bageti aptin ar foliju.

Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem, pēc tam ievieto tajā ar foliju aptītās bagetes. Cep apmēram 25 minūtes, līdz maizīte kļuvusi zeltaina un kraukšķīga

Lai labi garšo!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.07.2017
Ienākt apollo.lv