Simnela Lieldienu kūka Video

Apollo
0 komentāru

Šis Lieldienu gardums pazīstams Īrijā un Lielbritānijā. Nogaršo arī tu!

Nepieciešams:
175 g sviesta
175 g brūnā cukura
3 olas
225 g miltu
450 g sauso augļu
75 g žāvētu ķiršu
1 citona un 1 apelsīna miziņa
1/2 tējkarotes kanēļa
muskatrieksts
sāls
ingvera sakne
450 g marcipāna
ievārījums apsmērēšanai

Pagatavošana:

Formu ar noņemamām malām ietauko, formas dibenu izklāj ar cepampapīru, malām apliek cepampapīra sloksni.

Sviestu puto ar cukuru, kad kārtīgi saputots, lej klāt sakultas olas (uz 3 reizēm). Katru reizi pielej olu, pieliek tējkaroti miltu un turpina kult, kamēr visa ola pielieta, tad pamazām pieliek miltu, sausos augļus, garšvielas, visu samaisa.

Marcipānu sadala 2 daļās, no katras daļas nogriež nelielu gabaliņu, no tiem vēlāk veidos bumbiņas. Abas lielākās daļas izveltnē tik lielas, kā ir formas dibens.

Uz ietaukotā cepampapīra formā liek pusi mīklas, virsū liek marcipāna apli, tad otru pusi mīklas, nolīdzina, cep 140 grādos 2 stundas.

Gatavo kūku atdzesē, nosmērē ar sasildītu ievārījumu, uzliek marcipāna ripu. Ripu nosmērē ar ievārījumu un rotā ar 11 marcipāna bumbiņām (tas simbolizē Jēzus apustuļus, izņemot Jūdu). Priecīgas Lieldienas!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

18.11.2017
Ienākt apollo.lv