Smeķīgais sīpolu pīrāgs

Apollo
9 komentāri

Sīpolu pīrāgs ir vācu tradicionālais ēdiens, taču šī recepte ir franču versija – bez kārtainās mīklas, speķa un šķiņķa. Arī bez gaļas tas izdosies gana satīgs, tāpēc būs ne tikai laba uzkoda, bet arī pamatēdiens.

Smeķīgais sīpolu pīrāgs

Foto: stijn, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

  • Sīpoli – 700 g
  • Kviešu milti – 250 g
  • Sviests – 175 g
  • Olas – 4 gab.
  • Krējums – 500 ml
  • Sāls, pipari, malts muskatrieksts – pēc garšas

Pagatavošana:

Vispirms gatavojam mīklu. Izkausējiet 125 g sviesta, sajauciet ar trim karotēm krējuma, pievienojiet miltus un sāli. Samīciet mīklu un ielieciet ledusskapī.

Pildījumam nomizojiet sīpolus, sagrieziet tos gredzenos un apcepiet pāri palikušajā sviestā, līdz tie kļūst mīksti. Pievienojiet pārējo krējumu, jēlas olas, muskatriekstu, sāli un piparus. Visu samaisiet.

Izņemiet mīklu no ledusskapja un izrullējiet. Izklājiet to uz cepamās pannas, uzlocot maliņas. Ielieciet mīklā pildījumu un cepiet 200 grādos aptuveni 30-40 minūtes.

Labu apetīti!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

29.05.2017
Ienākt apollo.lv