Spāņu tortilja ar olām un kartupeļiem

Apollo
13 komentāri

Nejauciet ar meksikāņu - kaut allaž tortiljas saistās ar Meksiku. Recepte pavisam atšķiras!

Spāņu tortilja ar olām un kartupeļiem

Foto: http://www.flickr.com/photos/formalfallacy/

4 personām vajadzēs:

  • 6 nelieli kartupeļi
  • 6 vidēja lieluma olas
  • 1 sīpols
  • nedaudz burkāna un paprikas

GATAVOJAM:

Kartupeļus nomizo. Sasmalcina sīpolu, burkānus un papriku. Kartupeļus smalcina nelielos gabalos - aptuveni lat monēta lielumā (oriģinālrecpetē minēts 1 eiro). Sasmalcinātos kartupeļus un sīpolus liek bļodā un kārtīgi sajauc ar 6 ēdamkarotēm olīveļļas.

Tad maisījumu apcep - līdz kartupeļi ir gatavi. Tās ir aptuveni 20 minūtes, bet labāk pārbaudiet nogaršojot palielāku kartupeļa gabaliņu.

Olas sakuļ, pievienojot mazliet sāls. Tad to lej pie kartupeļu un sīpolu maisījuma.

Tīrā panna uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas. Tad lej pannā visu kas bļodiņā sanācis. Cep, kamēr sacepas liela «pankūka». Lai būtu pilnīga pārliecība par gatavību, var šo «pankūku» uzmanīgi (lai nesplīst) apgriezt uz otru pusi.

Kad gatavs uzmanīgi pārliek uz šķīvja un griež gabalos.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

25.11.2017
Ienākt apollo.lv