Superātrās kūkas

Apollo
0 komentāru

Superātrā kūka

Ņem 3 gatavas biskvīta ripas, katru pārziež ar šokolādes krēmu (Nutella, Nussa, Finetti), liek citu uz citas, pārkaisa ar mandeļu, kokosriekstu skaidiņām vai kapātiem valriekstiem. Ja riekstu nav, var izmantot biskvīta drupatiņas. Sagriež gabaliņos.

Cepumu bumbiņas

Cepumus sarīvē, samīca viendabīgā masā ar sviestu, pūdercukuru un kakao, pielej mazliet konjaka. Izveido nelielas lodītes, apviļā sasmalcinātos riekstos. Lai būtu lielāka daudzveidība, apviļāšanai var izmantot dažādus materiālus: kokosriekstu skaidiņas, kapātus valriekstus, rīvētas vafeles, uz pannas sviestā apgrauzdētas auzu pārslas, karameļu drumslas, magoņu sēkliņas.

Sauso biskvīta cepumu kūciņas

Sausos biskvīta cepumus sauc arī par dāmu pirkstiņiem, tie ir iegareni, simetriski, no vienas puses plakani, pārkaisīti ar pūdercukuru. Šie cepumi ir nopērkami lielveikalos. Gatavojot kūciņas, cepumus apmērcē aukstā kafijā, kam pievienots nedaudz brendija, uzmanīgi salipina kopā pa diviem ar šokolādi, ievārījumu vai šokolādes krēmu. Caur turziņu ar robotu uzgalīti izspiež šokolādes krēma rotājumus, uzkaisa kapātus riekstus, ja ir — uzliek kādu odziņu (svaigu vai no kompota).

Ar šiem cepumiem labi var veidot arī saldējuma kūkas. Taisnstūrainu plastmasas vai metāla veidni izklāj ar foliju, veidnes dibenā citu pie cita blīvi saliek cepumus, pārliek ar saldējuma kārtu. Nākamajā kārtā cepumus neliek blīvi, bet zināmā attālumā citu no cita, iepriekš apmērcējot kafijā vai sīrupā. Tukšās vietas blīvi aizpilda ar saldējumu, tad liek vēl vienu saldējuma kārtu. Ja vēlas, var izmantot divas dažādas saldējuma šķirnes. Virskārtu nolīdzina, pārlej ar izkausētu tumšo un balto šokolādi. Ievieto saldētavā, kur glabā līdz pasniegšanai. Izņem no veidnes, sagriež šķēlītēs ar karstā ūdenī sasildītu robotu nazi.

Superātrās kūkas

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

17.10.2017
Ienākt apollo.lv