Svētku galds: Sāļais kliņģeris Attēlu galerija

Apollo
22 komentāri

Nepieciešams:

Svētku galds: Sāļais kliņģeris 2 attēli Atvērt

Foto: Māris

Mīklai:

1 kg miltu
1 ola + 1 ola pārsmērēšanai
25 g rauga
2 ēdamkarotes cukura
100 g sviesta
1 tējkarote sāls
600 ml piena

Pildījumam:

700g siera
200g olīvju
300g marinētu sēņu
400g vistas ruletes

tomāts
paprika

Pagatavošana:

Siltā pienā iejauc cukuru, sviestu, sāli, raugu, 1 olu, samaisa, pieliek miltus. Samīca mīklu, liek uzrūgt apmēram 30 minūtes.

Pildījumam sieru sarīvē, pārējās sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos.

Uzrūgušo mīklu izrullē plānā garenā plāksnē. Mīklai pārkaisa sieru, gaļu, olīvas un sēnes. Nedaudz siera atstāj pārkaisīšanai.

Mīklu sarullē, liek uz plāts, izveido kliņģera formu, atstāj uzrūgt. Uzrūgušu kliņģeri pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar sieru. Cep 180 grādos 40 minūtes. Atdzisušu rotā ar tomātu un paprikas šķēlītēm.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

26.05.2017
Ienākt apollo.lv