Tomāti un gurķi pikantā želejā

Apollo
5 komentāri

Nepieciešams:

Tomāti un gurķi pikantā želejā

Foto: http://www.flickr.com/photos/aidanmorgan/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

tomāti
gurķi
sīpoli
pipari
lauru lapas
mārrutku sakne

Marinādei uz 1 l ūdens:
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes 9% etiķa
4 ēdamkarotes želatīna

Pagatavošana:

Tomātus, gurķus un sīpolus sagriež šķēlēs. Var izmantot mazos sīpoliņus un ķirštomātus. Burkā ieliek gabaliņu mārrutka saknes (nelieciet veikalā burciņās nopērkamos mārrutkus, tie želeju padarīs duļķainu), lauru lapu un pirmajā kārtā liek sagrieztās sīpolu ripiņas. Nākamā kārta tomāti, tad gurķi un  sīpoli. Burciņā liek piparu graudus. Pēdējā ir sīpolu kārta.

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina. Ūdeni uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķi un iemaisa uzbriedināto želatīnu. Želejas maisījumu pārlej burciņu saturam, pasterizē 20 minūtes (0,5 l ), aizvāko. Vienu dienu atstāj siltumā, lai garšas sadraudzējas, tad glabā vēsā vietā.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

Valūtu kursi

04.09.2015
Ienākt apollo.lv