Trauslo piparkūku mīkla

Apollo
7 komentāri

Nepieciešams:

Trauslo piparkūku mīkla

Foto: Nikita!, CC BY-NC-ND 2.0

250g sviesta
200g iesala ekstrakta
200g brūnā cukura
500g miltu
1 ola
0,5 tējkarotes sodas
0,5 tējkarotes sausā rauga
1 tējkarote rīvēta ingvera
1 tējkarote kanēļa
10 melnie pipari
10 krustnagliņas
šķipsniņa muskatrieksta
1 citrons
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Katliņā izkausē sviestu, pieliek iesala ekstraktu un cukuru, uzvāra, pieliek garšvielas (piparus un krustnagliņas sasmalcina) un sāli. Varat izmantot veikalos nopērkamo piparkūku garšvielu maisījumu vai izmantot garšvielas pēc jūsu izvēles. Karstajā masā iemaisa pusi no miltiem, samaisa un atdzesē. Aukstai masai pieliek rīvētu citrona miziņu, olu, sodu un raugu, samīca ar atlikušajiem miltiem. 

Mīklu uzglabā ledusskapī nedēļu, tad izrullē plāni, veido piparkūkas, apsmērē ar olu un cep 200 grādos gatavas.


 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv