Vaniļas krēma kūka kraukšķīgā groziņā

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

shok

shok

Foto: CC Licence

Mīklai:

200 g sviesta
300 g miltu
100 g cukura
2 olu dzeltenumi
šķipsniņa sāls

Pildījumam:

5 olas + 2 olu baltumi
200 g cukura
400 g skābā krējuma
2 paciņas vaniļas cukura
pūdercukurs

Pagatavošana:

Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves, samaisa ar miltiem, cukuru, šķipsniņu sāls un olu dzeltenumiem. Mīklu mīca ātri, lai sviests nesasilst. Gatavu mīklu iespiež cepamformā ar noņemamām malām. Mīklai jābūt ne sevišķi biezā kārtā ar augstām malām, lai veidotos trauciņš, kur pildīt pildījumu. Formu ar mīklu noliek aukstumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem, liek cepties mīklu apmēram 15 - 20 minūtes.

Olas puto ar cukuru un vaniļas cukuru, kad cukurs izkusis, pieliek krējumu, samaisa. Izcepto mīklas pamatni pilda ar pildījumu un liek 160 grādu karstā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm. Kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, tad sagriež gabalos.

shok

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.08.2017
Ienākt apollo.lv