«Vāverītes» - cepumi ar bērnības garšu Attēlu galerija

Apollo
35 komentāri

Šie cepumi ir vēl viena manas bērnības garša, tā pat kā riekstiņi, arī šie cepumiņi man ir ļoti mīļi. Cepot vāverīšu cepumus uzjundīja atmiņas par bērnību. Vēl joprojām atceros, kā tās cepām kopā ar mammu pirms kādiem man svarīgiem svētkiem. Atceros, kā stāvēju pie mammas sāna un lūdzu, lai man tiek pirmās izceptās vāverītes. Kā gaidīju otru rītu, lai ātrāk aiznestu tās uz bērnudārzu un kopā ar draugiem tās notiesātu. Gardas, lielas un bagātīgi apbērtas ar pūdercukuru, tādas es viņas atceros. Daudziem šie cepumi asociējas ar dūmu piepildītu māju un plūstošu mīklu pāri malām, bet man nāk prātā tikai pozitīvās un jaukas atmiņas.

Sastāvdaļas

  1. Olas 1 gab.
  2. Olu dzeltenumi 2 gab.
  3. Brūnais cukurs 200 ml
  4. Kviešu milti 220 ml
  5. Soda 1/2 tējk.
  6. Sāls 1/2 tējk.
  7. Piens 8 ēdamk.
  8. Skābais krējums 100 g
  9. Vaniļas cukurs 1 - 2 tējk.
  10. Sviests (pannas ietaukošanai)

Pagatavošana

  1. Liek bļodā olas, olu dzeltenumus un cukuru, visu saputo viendabīgā masā.
  2. Masā ieputo skābo krējumu.
  3. Iesijā miltus, pievieno pienu, sodu un sāls šķipsniņu.
  4. Sakarsē cepešpannu un katrā iedobīte liek iekšā mazu gabaliņu sviesta.
  5. Kad panna karsta ar tējkarotes palīdzību liek iekšā katrā iedobītē mīklu un taisa ciet.
  6. Katru pusi cep 2 – 3 min, lai pieķer abas puses.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

26.09.2017
Ienākt apollo.lv