Veldzējošs citronu sorbets

Apollo
6 komentāri

Gatavojamies svelmes turpinājumam...

Veldzējošs citronu sorbets

Foto: http://www.flickr.com/photos/katieharbath/

Vajadzīgs:

  • 8 citroni
  • 200g pūdercukura
  • 2 olu baltumi
  • tējkarote citrona miziņu
  • 400ml ūdens

Pagatavošana:

No 8 citroniem izspiežam sulu. No sulas spiešanas pāri palikušās citrona mizas izmanto, lai iegūtu tējkaroti citronu miziņu un mazliet augļa mīkstuma. Ūdeni, pūdercukuru, miziņas un citrona mīkstumu liek katliņā un karsē uz vidējas uguns. Masu maisa līdz tā sāk burbuļot (aptuveni 5 min). Kad maisījums sāk vārīties, uguni samazina un karsē vēl 10 minūtes, līdz masa sāk sabiezēt.

Katliņu ņem nost no plīts un ļauj masai pilnībā atdzist. Kad masa atdzisusi to izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no biezumiem.

Masai pievieno citronu sulu, samaisa un lej traukā, kuru ievieto saldētavā. Saldētavā masai jāstāv pusotru/divas stundas - līdz tā gandrīz sacietējusi. 

2 olu baltumus saputo stingrās putās, tiem pievieno no saldētavas izņemto masu. Iegūto maisījumu blenderē līdz iegūst viendabīgu masu.

Trauku, kurā pirms tam saldējām citrona sulas masu, izmazgā un izslauka sausu. Tajā liekam jauniegūto masu ar pievienotajiem olu baltumiem.

Pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam saldētavā. 

Citronu sorbets būs gatavs jūs atveldzēt nākamajā dienā!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

25.11.2017
Ienākt apollo.lv