Vista paprikas mērcē (PAPRIKÁS CSIRKE) ar galušku

Apollo
9 komentāri

Aikāgaršo šefpavāra Normunds Baranovskis Eiropas dienas brančā gatavos ungāru tradicionālo ēdienu - Vista paprikas mērcē (PAPRIKÁS CSIRKE) ar galušku (ungāru tradicionālas klimpiņas, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem).

Vista paprikas mērcē (PAPRIKÁS CSIRKE) ar galušku

Foto: http://www.flickr.com/photos/add/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

4 porcijām nepieciešams:

  • ·        Vistas stilbi vai šķiņķīši 4 gab.
  • ·        Sīpoli – 1 gab.
  • ·        Tomāti – 1 gab.
  • ·        Zaļie ungāru pipari – 1 gab.
  • ·        Pētersīļi – 1 buntīte
  • ·        Rapšu vai saulespuķu eļļa – 3 ēd.k.
  • ·        Krējums – 200 g.
  • ·        Milti – 1 ēd.k.
  • ·        Malti saldie sarkanie pipari – 1 tējk.
  • ·        Sāls – pēc garšas.

Galuškai:

  • ·        Milti - 0,5 kg
  • ·        Olas – 2 gab.
  • ·        Eļļa – 3 ēd.k.
  • ·        Sāls – šķipsna

Pagatavošana:

·        Dziļā pannā, kas piemērota sautēšanai, uzkarsētā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus

·        Pieber 1 tējk. paprikas pulvera. To nedrīkst piededzināt, tādēļ ieteicams cepamo trauku noņemt no uguns un tikai tad pievienot pulveri

·        Samaisi, pievieno vistu un turpini cept lielā karstumā pāris minūtes, lai gaļu apbrūninātu

·        Tomātu un zaļo piparu sagriez šķēlītēs, pievieno gaļai

·        Pievieno šķipsniņu sāls, un sautē zem vāka, ik pa brīdim apmaisot

·        Ja nepietiek šķidruma no tomāta un pipara, sautēšanai pielej nedaudz ūdens

·        No krējuma un miltiem pagatavo mērci. Krējumā iejauc miltus, labi samaisi, lai neveidojas kunkulīši, pielej mazliet ūdens un vēlreiz kārtīgi samaisi

·        Mērci pievieno gaļai, kad tā gatava, uzvāri un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli

·        Gatavo galušku.

Miltus sajauc ar olām, sāli, pielej mazliet ūdens un samaisi, lai veidotos bieza mīkla.

No mīklas ar karotīti veido nelielas klimpiņas

Tās pa vienai met verdošā sālsūdenī, ļauj «uzpeldēt» un vēl mazliet pavāri nokās un noskalo ar ūdeni caurdurī.

Sajauc ar eļļu un līdz pasniegšanai turi siltumā.

Gaļu pasniedz ar galušku, pievieno krējumu, pārkaisi ar sakapātiem pētersīļu zaļumiem.

Piezīmes

Zaļie pipari ir ungāru vai turku pipari un ir plānāki, nekā Kalifornijas pipari. Kalifornijas pipari šim ēdienam nav piemēroti. Malto saldo papriku pēc gaumes vari aizstāt arī ar asās paprikas pulveri 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

25.11.2017
Ienākt apollo.lv