Vista saldskābajā mērcē

Apollo
11 komentāri

Nepieciešams:

Vista saldskābajā mērcē

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 ēdamkarote ķiploka pulvera
  • 1/2 ēdamkarote sāls
  • 1/2 ēdamkarote maltu melno piparu
  • 500 grami vistas filejas krūtiņas, sagrieztas kubiņos
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 selerijas kāti
  • 2 paprikas, sagrieztas kubiņos
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 100 grami kečupa
  • 100 grami citrona sulas
  • 100 grami konservētu ananāsu
  • 60 grami brūnā cukura

Pagatavošana:

Miltus, ķiploku pulveri, sāli un melnos piparus ievieto seklā, bet lielā traukā un sajauc kopā. Liek klāt vistas fileju un izviļā to miltu maisījumā. 

Lielā kastrolī ielej 2 ēdamkarotes olīveļļas un liek uz vidēji lielas uguns. Cep un apmaisa vistu tajā līdz pazūd šķidrums un tā vairs nav rozā, apmēram 8-10 minūtes. Izņem no kastroļa un novieto atsevišķā traukā.

Tajā pašā kastrolī ielej 1 ēdamkaroti olīveļļas. Uz vidēji lielas uguns uguns maisot apcep seleriju, papriku un sīpolus līdz tie kļūst mīksti.

Dārzeņiem kastrolī klāt pievieno vistu. Pievieno kečupu, citronu sulu, ananāsus un brūno cukuru. Visu kopā cep apmēram 2-3 minūtes.

Pasniedz kopā ar rīsiem.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

29.05.2017
Ienākt apollo.lv