Zemeņu torte ar jogurta un svaigā siera krēmu

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

Zemeņu torte ar jogurta un svaigā siera krēmu

Biskvītam:

  • 190 g miltu,
  • 225 g cukura,
  • 8 olas,
  • šķipsniņa sāls,
  • tējkarote citronu esences,
  • tējkarote cepamā pulvera.

Pildījumam:

  • 750 g zemeņu,
  • 500 g jogurta,
  • 400 g svaigā siera,
  • 200 ml krējuma,
  • 6 plāksnes želatīna,
  • sula no viena citrona,
  • 30 g cukura,
  • paciņa vaniļas cukura,
  • 30 g sakapātu, grauzdētu mandeļu,
  • paciņa tortes glazūras.

Pagatavošana:

Saputo olas, cukuru un nedaudz sāls. Pievieno citronu esenci un miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri.

Biskvīta masu liek ar cepamo papīru izklātā tortes formā (26 cm diametrs) un vienmērīgi izlīdzina. Cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 °C) 35–40 minūtes.

Veidni izņem no cepeškrāsns, attaisa maliņu, izgāž biskvītu un noņem cepamo papīru. Atdzesē un horizontāli pārgriež uz pusēm. Apakšējo biskvīta plāksni uzliek uz tortes veidnes pamatnes un tai apliek malu.

Uzbriedina želatīnu. Pildījumam no svaigā siera un jogurta izveido vienmērīgu masu, pievieno citronu sulu, cukuru un vaniļas cukuru. Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno krēmam. Iecilā stingri sakultu krējumu. Liek vēsumā atdzesēt.

Zemenes nomazgā, notīra, sagriež šķēlītēs. Tiklīdz krēms sāk želēt, masu sadala divās daļās. Ar 2/3 no krēma puses pārziež apakšējo biskvītu. Virsū liek pusi zemeņu un atlikušo trešdaļu krēma. Pārklāj ar otru biskvītu. Pārziež otru pusi krēma un tortes virsu pārklāj ar pārējām zemenēm.

Pēc pamācības, kas ir uz paciņas, pagatavo tortes glazūru un pārlej zemenēm. Uz 3 stundām noliek vēsumā ievilkties. Noņem formas malu. Tortes maliņu rotā ar sakapātām mandelēm.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

18.10.2017
Ienākt apollo.lv