Ziedainais rausis

Apollo
0 komentāru

Lieldienu svarīgākā maltīte ir brokastis, tāpēc brokastu galds klājams ar sevišķu rūpību. Galdautu liek dzeltenu vai zaļu. Apklāto galdu grezno ar pūpoliem, izplaucētiem bērziņiem, alkšņu un lazdu pakariem un pirmajām pavasara puķēm – vizbulītēm un narcisēm. Pūpolus, bērzu, alkšņu un lazdu zariņus var nolikt pie katra šķīvīša.
Lieldienu brokastu galdā, protams, jābūt krāsotām olām un dažādiem olu ēdieniem. Olas var sakārtot māla bļodiņās, šķīvī vai arī mazā groziņā, apakšā paliekot sūnas, mētras un pūpolus. Brokastu galdā var likt sviestu, šķiņķi, aukstu teļa vai cūkas cepeti, sieru, kūpinātas vai žāvētas zivis, galertu.
Ēdienus un sacepumus pēc iespējas veido apaļus, tādējādi uzsverot Saules simboliku. Ēdienu gatavošanā ieteicams izmantot senās receptes.

Gatavo no rupju kviešu rauga mīklas, pieliekot sviestu vai taukus. No uzrūgušās mīklas izveido apaļus pirksta biezuma plāceņus (no 0,5 kg miltu iznāk 15 – 16 rauši), pārklāj ar sagatavotu burkānu masu, uzraudzē, pārziež ar olu un cep.
Burkānu masai burkānus ar visu mizu novāra, notīra, sagriež un sajauc ar sakultām olām, skābu krējumu un, ja vēlas, var likt arī medu.
16 raušiem nepieciešams 400 g burkānu, 2 olas un 2 ēdamkarotes skāba krējuma. 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Receptes

Vairāk

Valūtu kursi

20.11.2017
Ienākt apollo.lv