Ziedkāposta zupa

Apollo
17 komentāri

Nepieciešams:

Ziedkāposta zupa

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 liels sīpols, smalki sagriezts
  • 2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
  • 1 liela ziedkāposta galva, sagriezta
  • 500 grami kartupeļu, nomizoti un sagriezti
  • 1 litrs vistas buljona
  • 100 grami saldā krējuma
  • pipari

Pagatavošana:

Lielā kastrolī uz vidēji lielas uguns uzsilda olīveļļu. Pievieno sīpolu un ķiploku. Maisot cep apmēram trīs minūtes līdz sīpols kļuvis mīksts. Pievieno ziedkāpostu un kartupeļus. Turpina cept apmēram 5 minūtes.

Pievieno vistas buljonu un piparus. Liek virsū vāku un vāra līdz šķidrums sāk burbuļot. Uguni samazina uz vidēji mazu. Visu kopā maisot vāra apmēram 15 - 20 minūtes līdz kartupeļi kļuvuši mīksti. Kad gatavs, noliek malā atdzesēties apmēram 5 minūtes.

Zupas sastāvdaļas sablendē kopā līdz masa kļuvusi viendabīga. Pēc tam liek atpakaļ uz plīts un uz vidēji lielas uguns to turpina vārīt. Pievieno saldu krējumu un maisot vāra apmēram 2 minūtes.

Lai labi garšo!

Ja ir vēlēšanās, zupai var pievienot arī maizes grauzdiņus.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.07.2017
Ienākt apollo.lv