Ziedkāposti siera mērcē

Apollo
0 komentāru

Pagatavošana:

Ziedkāposti siera mērcē

Foto: scanpix/AP

115 g siera
1 liels ziedkāposts
30 g sviesta
30 g kviešu miltu
300 ml piena
šķipsniņa sāls un melnie pipari
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana:

Sarīvē sieru. Ziedkāpostam noņem lapas un izgriež serdi. Galviņu sadala četrās daļās. Uz lēnas uguns pannā izkausē sviestu. Pievieno miltus un maisa ar koka karoti, līdz izveidojusies viendabīga pasta. Maisījumu vienu minūti mazliet uzkarsē, tad pannu noņem no uguns. Maisot pamazām pievieno pienu. Pannu atkal uzliek uz uguns un lēni sutina 5–10 minūtes, brīdi pa brīdim apmaisot.

Tikmēr lielā katlā uzvāra sālsūdeni. Kad tas sāk mutuļot, ieliek ziedkāpostus un vāra 5–6 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti. Ziedkāpostus izveļ caurdurī un noliek izlietnē notecināties. Tad tos ievieto karstumizturīgā traukā.

Liekāko daļu rīvētā siera maisot pievieno mērcei, lai tas izkustu. Pieber šķipsniņu sāls, piparus un rīvētu muskatriekstu. Kad siers ir izkusis, mērci pārlej ziedkāpostiem un virsū uzkaisa atlikušo sieru. Ieslēdz grilu. Trauku uz dažām minūtēm ieliek grilēties, līdz mērce sāk mest burbuļus un virsma kļuvusi brūna.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

24.11.2017
Ienākt apollo.lv