Ziemassvētku augļu kēkss

Apollo
0 komentāru

Ziemassvētku augļu kēkss jāgatavo laikus, lai var apslacīt ar brendiju un «nogatavināt» garšas. Šāds augļu kēkss savulaik bija populārs kāzu cienasts britiem, tagad tas ir viņu Ziemassvētku gardums. Neprecēti cilvēki kēksa gabaliņu no kāzām nesa mājā, lika zem spilvena, lai nākamais vīrs vai sieva parādītos sapnī. Pamēģiniet arī jūs!

Ziemassvētku augļu kēkss

Foto: «Apollo»

Sastāvdaļas:

250 g sviesta
2 glāzes brūnā cukura
2 olas
2,5 glāzes miltu
šķipsniņa sāls
1 tējkarote kanēļa
½ tējkarotes muskatrieksta
½ tējkarotes ingvera
1 glāze gaišo rozīņu
2 glāzes tumšo rozīņu
2 glāzes dažādu sauso augļu
1 glāze valriekstu
1 apelsīna miza
1 citrona miza
1 glāze brendija
1 glāze ābolu sulas
1 ēdamkarote cepamā pulvera
 
Pagatavošana:

Rozīnes un sausos augļus aplej ar brendiju un atstāj uz nakti. No rīta rozīnēm pieliek sagrieztas citrona un apelsīna miziņas, ābolu sulu, cukuru, sviestu un visu vāra uz lēnas uguns piecas minūtes. Kad maisījums atdzisis, tam pieliek miltus, kanēli, cepamo pulveri, muskatriekstu, ingveru un labi samaisa, pievieno olas un sasmalcinātus riekstus. Masu labi samaisa un liek ietaukotā formā, cep 180 grādu temperatūrā vienu stundu. Gatavu kūku nedaudz apslaka ar brendiju, ietin sviestpapīrā un pārtikas plēvē, uzglabā tumšā un vēsā vietā. Ik pa trim dienām nedaudz apslaka ar brendiju.

Lai labi garšo!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

24.08.2017
Ienākt apollo.lv