Zirņu sacepums ar žāvētu speķi

Apollo
5 komentāri

Nepieciešams:

Zirņu sacepums ar žāvētu speķi

Foto: http://www.flickr.com/photos/carmyarmyofme/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

300 g šķelto zirņu
500 g kartupeļu
2 burkāni
200 g žāvēta speķa
2 sīpoli
4 olas
sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus sagriež gabaliņos, liek vārīties kopā ar mērcētiem zirņiem un burkānu ripiņām. Gatavu sastampā biezputrā. Saglabā šķidrumu, kur vārījās zirņi, to nedaudz pielej biezputrai, lai tā nesanāk pārāk cieta. Biezputrai pieliek sāli, atdzesē, tad pieliek olu dzeltenumus. 

Gabaliņos sagrieztu speķi sacep ar sasmalcinātiem sīpoliem.

Olu balumus saputo stingrās putās, iecilā zirņu masā.

Ietaukotā veidnē liek pusi no zirņu masas, uz tās liek sīpolus ar gaļu, virsū otru daļu no zirņu masas. Cep 200 grādos, līdz virsiņa brūna. Pasniedz ar skābu krējumu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

19.11.2017
Ienākt apollo.lv