Ķirbju krēmzupa

Dalīties Dalīties E-pasts Drukāt Iesūtiet ziņu Komentāri

FOTO: http://uwagatavo.wordpress.com/

Šī ir īsta rudens zupa, ko ēst dienās, kad drusku līņā un aiz loga vīd krāsainas lapas un paukšķ zīles. Nekā sarežģīta un nekā pārdabiska – principā zupa no visa, kas ledusskapī. Kartupeļu nav? Nu nekas, var iztikt bez tiem. Tāpat var pievienot ko tādu, kas nav manā ledusskapī, piemēram, kādu tomātu bez mizas vai puķkāpostu. Arī proporcijas grūti iesakāmas – kā nu kuram labāk garšo. Galvenais, lai ir ķirbis.

Recepte
– dažas neskopas ķirbja šķēles
– daži kartupeļi
– daži nelieli burkāni
– neliels sīpols
– pāris ķiplokdaivas
– 200 grami kausētā siera
– nedaudz eļļas cepšanai
– sāls, pipari
– pāris lauru lapas

Uz plīts uzsilda katliņu, kurā ielej nedaudz eļļas un apcep sašņikātu sīpolu un kādu ķiploka daiviņu. Pievieno divus nelielus vai vienu lielāku rīvētu burkānu un nedaudz pasautē.

Pievieno nelielos kubiciņos sagrieztu ķirbi un kartupeļus. Pielej ūdeni, lai visi dārzeņi nosegti, bet pārlieku lielā šķidruma daudzumā nepeldētos. Protams, vēl labāk, ja atrodas pašbrūvēts buljons. Mani krājumi šoreiz izbeigušies, tā nu jāiztiek bez šādām ekstrām.

Pievieno sāli, piparus, kādu lauru lapu un vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Ūdeni nokāš bļodā un nelej prom – ar to pēc brīža varēs regulēt zupas biezuma pakāpi. Izķeksē lauru lapas.

Dārzeņu kokteili sablendē un ar novārījuma palīdzību panāk tādu konsistenci, kāda labpatīk. Pievieno kausēto sieru, vēlreiz sablendē un liek katlu uz uguns, lai uzmet burbuli.

Tas arī viss – zupa gatava.

    Uz augšu