Dārzeņu sautējums ar gaļu

Dalīties Dalīties E-pasts Drukāt Iesūtiet ziņu Komentāri

Dārzeņu sautējums ir ļoti piemērots vakariņu galdam, jo tas ir gards un garšos dažāda vecuma cilvēkiem. Daugavas stadiona konditorejas-kafejnīcas «Saldais lācis» vadītāja Baiba Lāce iesaka recepti papildināt arī ar citiem dārzeņiem, piemēram, puķkāpostiem, kāļiem, brokoļiem un citiem. Tādējādi katrs sautējumu var uztaisīt tādu, kāds vislabāk garšo.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 500 g cūkgaļa šķiņķis;
  • ½ no vidēja izmēra kāposts;
  • 4 vidēji kartupeļi;
  • 4 burkāni;
  • Zaļie zirnīši;
  • Garšvielas – sāls, pipari, lauru lapas, ķiploku sāls;
  • Ūdens;
  • Eļļa.

Pagatavošanas gaita

Sagriež cūkgaļu mazos gabaliņos un liek uz sakarsētas pannas cepties. Kad gaļa sacepusies brūna, tai pievieno sāli, piparus un noņem no pannas.

Piepilda trešdaļu katliņa ar ūdeni, pievieno garšvielas un liek vārīties. Kamēr vārās ūdens, nomizo un notīra dārzeņus.

Dārzeņus sagriež ne pārāk mazos gabalos, lai tie sautējoties neizšķīst. Pirmos liek katlā kāpostus un burkānus.

Kad tie jau mazliet mīksti, pievieno gaļu un kartupeļus. Visu samaisa, uzliek katliņam vāku un sautē uz vidējas temperatūras, līdz visi dārzeņi mīksti. Sautējumu ik pa laikam vajag apmaisīt, lai tas nepiedeg.

Beigās pievieno zaļos zirnīšus, pagaršo, vai nav nepieciešamas vēl kaut kādas garšvielas, un visu kopā pasautē vēl dažas minūtes.

Pasniedz kopā ar skābo krējumu un zaļumiem.

Labu ēstgribu!

    Uz augšu